Υλικά
-
1 λίτρο γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1 συσκευασία (από πολυσυσκευασία) άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
-
Για διακόσμηση Φρέσκες φράουλες
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή κρέμα.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μία διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Κόβουμε μερικές φράουλες σε κυβάκια και τις ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα.
(Visited 1.115 times, 1 visits today)