Υλικά
-
1 μεγάλο (ή 2 μικρά) χταπόδι
-
1 φλ. τσ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
-
1 σφηνάκι λάδι
-
Περίπου 1 κιλό πατάτες
-
1/2 φλ. τσ. νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Θυμάρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο.
- Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα κοκκινωπό χρώμα. Με αυτό τον τρόπο το χταπόδι μαλακώνει.
- Τοποθετούμε το χταπόδι σε ένα πυρέξ.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια.
- Περιχύνουμε με το χυμό, το λάδι και το νερό.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά.
(Visited 487 times, 1 visits today)