0 0
  • Share
  • 1.894 Θεάσεις
  • Like 5
  • 2 ώρες & 15'
  • Μερίδες: 60
  • Εύκολη
  • Περίπου 4,5€
Μελομακάρονα με χυμό μανταρινιού

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για τα μελομακάρονα
1 & 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
Περίπου 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 κούπες ζάχαρη
2 κ. σ. κονιάκ
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
1 & 1/2 κ. γλ. σόδα
Ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια ή 1-2 σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
1 & 1/2 κούπα μέλι
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 & 1/2 κούπα νερό
1-2 stick κανέλας
Μερικές σταγόνες λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
2-3 συσκευασίες σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ. σ. σπορέλαιο
Τριμμένο καρύδι

Μελομακάρονα με χυμό μανταρινιού

Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τα μελομακάρονα

  • Για το σιρόπι

  • Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Share

Για τα μελομακάρονα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο και το  σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Στο χυμό μανταρίνι διαλύουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
  • Προσθέτουμε πρώτα το σιμιγδάλι και μετά σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C  για περίπου 20 λεπτά

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις βράσουν αφαιρούμε το στικ της κανέλας και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  • Τοποθετούμε 3-4 μελομακάρονα, αφού πρώτα έχουν κρυώσει, στο σιρόπι πρώτα με την ανάποδη μεριά προς τα πάνω.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και τα γυρίζουμε από την καλή τους μεριά, αφήνοντάς τα και εκεί να πάρουν 2-3 βράσεις.
  • Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα απομακρύνουμε  από την κατσαρόλα.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μελομακάρονα.

Για το γαρνίρισμα

  • Γαρνίρουμε τα μελωμένα μελομακάρονα με τριμμένο καρύδι
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτοντας τις 2 κ.σ. σπορέλαιο.
  • Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα τα μελωμένα μελομακάρονα και τα γαρνίρουμε με το τριμμένο καρύδι.
(Visited 1.894 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
προηγούμενο
Μυρωδάτο Χτριστόψωμο
christougenniatika-koukounaria
επόμενο
Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια με βάση από τρουφάκια
προηγούμενο
Μυρωδάτο Χτριστόψωμο
christougenniatika-koukounaria
επόμενο
Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια με βάση από τρουφάκια

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here