Υλικά
-
1 κούπα μούστο
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
½-1 κ.γλ. κανελλογαρύφαλα
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Περίπου 800 γρ. φαρίνα
Οδηγίες
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το μούστο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
• Προσθέτουμε το μπέικιν και τη φαρίνα κοσκινισμένα σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C για περίπου 10-15 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαλακά. Αν τα προτιμάμε τραγανά τα ψήνουμε για περισσότερη ώρα.
(Visited 1.785 times, 1 visits today)