Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
-
Περίπο 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
Μία πρέζα ζάχαρη
-
1 κ.γλ. Αλάτι
-
Θυμάρι
-
Για τη σάλτσα
-
1/2 φλ.τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ρίγανη
-
Για τη γέμιση
-
Μερικά τοματίνια κομμένα στη μέση
-
ελιές χωρίς κουκούτσι
-
1 μεγάλο (κομμένο σε φέτες) κρεμμύδι
-
σε φέτες πράσινη πιπεριά
-
κάπαρη
-
Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας
-
για πασπάλισμα Ρίγανη
-
για πασπάλισμα ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.