Υλικά
-
Για τα κεκάκια
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κακάο
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
2 κ. σ. κονιάκ (προαιρετικά)
-
φυτική μαργαρίνη & επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
-
Για το γαρνίρισμα
-
1 συσκευασία (250 γρ.) φυτική μαργαρίνη
-
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
-
3 κ. σ. κακάο
-
1 βανίλια
-
Για το γαρνίρισμα
-
Χρωματιστή τρούφα
-
Μία συσκευασία χωνάκια παγωτού
Οδηγίες
Για τα κεκάκια
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κακάο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Τοποθετούμε τα χωνάκια στα ταψάκια για cupcakes.
- Γεμίζουμε τα χωνάκια κατά 3/4.
- Ψήνουμε τα χωνάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου μισή ώρα.
Για το γλάσσο σοκολάτας
- Βγάζουμε τη φυτική μαργαρίνη από το ψυγείο και την αφήνουμε να ξεπαγώσει.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε μια κρέμα.
Σύνθεση
- Όταν κρυώσουν τα κεκάκια τα γαρνίρουμε με το γλάσσο σοκολάτας με τη βοήθεια ενός κορνέ.
- Πασπαλίζουμε με την τρούφα.
(Visited 709 times, 1 visits today)