Υλικά
-
1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη βιτάμ καρύδα-αμύγδαλο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
-
2 κούπες χαρουπάλευρο
-
2 ώριμες μπανάνες
-
½ κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
1 σταγόνα εσάνς αμυγδάλου
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γλ. σόδα
-
καρύδαπροαιρετικά για επικάλυψη
Οδηγίες
• Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε τις μπανάνες λιωμένες, τις σταγόνες βανίλιας και το εσάνς αμυγδάλου.
• Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τη σκόνη αμυγδάλου, το χαρουπάλευρο, το μπείκιν, τη σόδα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Η υφή του μείγματος πλησιάζει αυτή του κέικ.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
• Παίρνουμε μείγμα τόσο όσο χωράει σε ένα κουτάλι παγωτού με μηχανισμό ώστε να ξεκολλάει πιο εύκολα ή όποιο άλλο κουτάλι διαθέτουμε και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
• Πασπαλίζουμε προαιρετικά με την καρύδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
• Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.