Υλικά
-
Περίπου 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
-
2 κούπες ελαφρώς χλιαρό νερό
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 κ. γλ. Αλάτι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Μαχλέπι
-
Γλυκάνισος
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τα κανελλογαρύφαλλα, το μαχλέπι, το γλυκάνισο, και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά, σιγά τα κοσκινισμένα αλεύρια και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ή νερό.
- Αφήνουμε τη ζύμη λίγο να “ξεκουραστεί”.
- Ζυμώνουμε το Χριστόψωμο με το παραδοσιακό τρόπο.
- Το ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 331 times, 1 visits today)