0 0
  • Share
  • 299 Θεάσεις
  • Like
  • 2,5 ώρες
  • Μερίδες: 8
  • Εύκολη
  • Περίπου 2€
Κολοκυθόπιτα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για το φύλλο
4 κούπες (και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων) αλεύρι γ.ο.χ.
1 & 1/2 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ. γλ. Αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο & επιπλέον για το πασπάλισμα
2 κ. σ. ξύδι από κρασί
Σουσάμι άσπρο & μαύρο για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
3 μεγάλα κολοκύθια
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι Άνηθος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωναράκια Δυόσμος
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
τριμμένος Κόλιανδρος

Κολοκυθόπιτα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το φύλλο

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

Για το φύλλο

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι  και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν  χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
Για τη γέμιση
  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και περνάμε τα κολοκύθια από το χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
  • Περνάμε τα κρεμμύδια από το multi και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
  • Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε και το κολοκύθι αφού το στραγγίσουμε όσο καλύτερα γίνεται με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το κόλιαντρο και περιμένουμε να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο).
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα.
  • Μόλις ανοίξουμε το μεγαλύτερο το μεταφέρουμε στο ταψί και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά.
  • Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση.
  • Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες με τα  δάκτυλά μας
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται  (για να την ξεροψήσει ο αέρας από κάτω) και την ψήνουμε στους 180º C στον αέρα για 1 περίπου ώρα μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 299 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Ελιοπιτάκια τηγανιτά - συνταγή
προηγούμενο
Ελιοπιτάκια τηγανιτά
Κουλουράκια με κόκκινο κρασί
επόμενο
Κουλουράκια με κόκκινο κρασί
Ελιοπιτάκια τηγανιτά - συνταγή
προηγούμενο
Ελιοπιτάκια τηγανιτά
Κουλουράκια με κόκκινο κρασί
επόμενο
Κουλουράκια με κόκκινο κρασί

Προσθέστε το σχόλιό σας