Υλικά
-
Για το φύλλο
-
4 κούπες (και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων) αλεύρι γ.ο.χ.
-
1 & 1/2 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 κ. γλ. Αλάτι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο & επιπλέον για το πασπάλισμα
-
2 κ. σ. ξύδι από κρασί
-
Σουσάμι άσπρο & μαύρο για το πασπάλισμα
-
Για τη γέμιση
-
3 μεγάλα κολοκύθια
-
1 ματσάκι μαϊντανός
-
1 ματσάκι Άνηθος
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 κλωναράκια Δυόσμος
-
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
τριμμένος Κόλιανδρος
Οδηγίες
Για το φύλλο
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
Για τη γέμιση
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και περνάμε τα κολοκύθια από το χοντρό τρίφτη.
- Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
- Περνάμε τα κρεμμύδια από το multi και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε και το κολοκύθι αφού το στραγγίσουμε όσο καλύτερα γίνεται με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το κόλιαντρο και περιμένουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι.
- Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο).
- Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα.
- Μόλις ανοίξουμε το μεγαλύτερο το μεταφέρουμε στο ταψί και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά.
- Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση.
- Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες με τα δάκτυλά μας
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται (για να την ξεροψήσει ο αέρας από κάτω) και την ψήνουμε στους 180º C στον αέρα για 1 περίπου ώρα μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 5.180 times, 1 visits today)