Υλικά
-
1/2 κιλό ρεβίθια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
750 ml νερό
-
2-3 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν.
- Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στη χύτρα με το νερό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Τα βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά από το σημείο βρασμού της χύτρας ή 25 λεπτά χωρίς χύτρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενή πηκτό χυλό.
- Κατεβάζουμε τα ρεβίθια από τη φωτιά και τους προσθέτουμε το χυλό. Επειδή θα είναι πηκτός ίσως χρειαστεί να ρίξετε λίγο από το νερό των ρεβιθιών στο μπολ για να πάρετε όλο το χυλό.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.
(Visited 574 times, 1 visits today)