Υλικά
-
1/2 κιλό φακές
-
3 κ. σ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 λίτρο καυτό νερό
-
300 ml ντοματάκια κονκασέ
-
3 φύλλα δάφνης
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
ξύδι μπαλσάμικο
Οδηγίες
- Αφού ξεπλύνουμε καλά τις φακές τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό έτσι ώστε να τις σκεπάζει.
- Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις φακές.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και τα φύλλα της δάφνης και το πιπέρι για να βγάλουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε τις φακές και τις τσιγαρίζουμε και αυτές.
- Ρίχνουμε το νερό και τα ντοματάκια και αφήνουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 10 λεπτά από το σημείο βρασμού της χύτρας ή 20 λεπτά χωρίς τη χύτρα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις οι φακές έχουν ψηθεί προσθέτουμε το αλάτι και τις αφήνουμε να πάρουν ακόμα μια βράση.
- Σερβίρουμε τις φακές με μπαλσάμικο ξύδι ή με ξύδι της αρεσκείας σας.
(Visited 579 times, 1 visits today)