Υλικά
-
4 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 & 1/2 κούπα (& επιπλέον για την επάλειψη) χλιαρό νερό
-
1 κ. σ. ταχίνι με μέλι
-
50 γρ. (ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά) νωπή μαγιά
-
1/2 κ. γλ. Αλάτι
-
Ηλιόσπορο για πασπάλισμα (ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας)
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τη μισή κούπα νερό, τη νωπή μαγιά και το ταχίνι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή επιπλέον νερό.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της.
- Πλάθουμε κουλούρια σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Τα βρέχουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.466 times, 1 visits today)