Υλικά
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 φλ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 συσκευασία (250 γρ.) φυτική μαργαρίνη & επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε μια τριφτή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Τα ένα πιο μεγάλο από το άλλο.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξουν.
- Μόλις τα δύο κομμάτια ζύμης στερεοποιηθούν τα τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη και στρώνουμε το μεγαλύτερο από κάτω και στα πλάγια, στη μέση βάζουμε τη μαρμελάδα και το μικρότερο από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η πάστα φλώρα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.339 times, 1 visits today)