Υλικά
-
1 συσκευασία φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά (καρότα, φασολάκια, αρακάς, καλαμπόκι)
-
1 κ. γλ. ταχίνι
-
1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
• Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά. Το νερό πρέπει να είναι διπλάσιο από τα λαχανικά.
• Μόλις βράσουν τα λαχανικά με τη βοήθεια του πολτοποιητή χειρός τα πολτοποιούμε μέσα στο νερό που έχουν βράσει.
• Αφήνουμε το παραπάνω μείγμα να βράσει και προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
• Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και αφού κατεβάσουμε τη θερμοκρασία το αφήνουμε να βράσει, ανακατέβοντας για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
• Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Visited 598 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
δε βλέπω τα υλικα
Καλημέρα σας,
Πατήστε το “+”