Υλικά
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
3/4 κούπας λευκό κρασί
-
1 & 1/3 κούπα ζάχαρη
-
1-2 κ.σ. κονιάκ
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Περίπου 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το κονιάκ και το κρασί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά και όσο χρειαστεί μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Το σχέδιο της φατσούλας το κάνουμε με ένα καλαμάκι και ένα μητερό μαχαίρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30 λεπτά.
(Visited 744 times, 1 visits today)