Υλικά
-
300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
-
1/2 κούπα φασόλια κόκκινα (από κονσέρβα)
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1-2 κ.σ. κάπαρη
-
1/3 σούπας κινόα
-
Άνηθος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Οδηγίες
- Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος του σχεδόν θα διπλασιαστεί.
- Βράζουμε και τα μαυρομάτικα (χρειάζονται 10 λεπτά από το σημείο βρασμού της χύτρας) και τα αφήνουμε και αυτά να κρυώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κρύα μαυρομάτικα, τα κόκκινα φασόλια, αφού τα ξεπλύνουμε, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια, την κάπαρη, το κινόα και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
(Visited 932 times, 1 visits today)