1 0
Τσουρεκάκια κολοκύθας

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Για τον πουρέ κολοκύθας
500-700 γρ. κόκκινη κολοκύθα
Για το προζύμι
80 γρ. (χρειάζεται παραπάνω από το κανονικό γιατί η κολοκύθα είναι βαριά) νωπή μαγιά
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι για τσουρέκια
Για τα τσουρεκάκια
250-300 γρ. πουρές κόκκινης κολοκύθας
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα (+ 1 κ.σ. επιπλέον για τα μπαχαρικά) ζάχαρη
2 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
1 κούπα χυμός μανταρίνι
Ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
Περίπου 900-1000 γρ. (εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στύψει την κολοκύθα) αλεύρι για τσουρέκια
Μαστίχα
Κακουλέ
Μαχλέπι
2 κ.σ. νερό και 2 κ.σ. ζάχαρη Ζαχαρόνερο
Φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα

Τσουρεκάκια κολοκύθας

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τον πουρέ κολοκύθας

  • Για το προζύμι

  • Για τα τσουρεκάκια

Οδηγίες

Share

Για τον πουρέ κολοκύθας
• Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε σκέπασμα καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1,5-2 ώρες. Πρέπει η κολοκύθα μας να τρυπιέται χωρίς καμιά δυσκολία.
• Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μεταφέρουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο πουρές μας είναι έτοιμος.

Για το προζύμι
• Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα μας τα υλικά.
• Τοποθετούμε το προζύμι σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Το προζύμι μας είναι έτοιμο μόλις κάνει φουσκάλες στην επιφάνειά του.

Για τα τσουρεκάκια
• Στο multi χτυπάμε τα μπαχαρικά με τη ζάχαρη μέχρι να τα κονιορτοποιήσουμε.
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε έναν ομοιογενή χυλό. Προσοχή! Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσουν τα τσουρέκια μας.
• Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
• Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
• Ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις τα τσουρέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
• Αλείφουμε τα τσουρέκια μας με το ζαχαρόνερο και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
• Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να ξαναφουσκώσουν.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-50 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσάφι χρώμα.
• Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ξαναπερνάμε με ζαχαρόνερο και μόλις το απορροφήσουν τα απολαμβάνουμε…

(Visited 2.880 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Καρυδόπιτα νηστίσιμη
προηγούμενο
Καρυδόπιτα νηστίσιμη
Puncakes αμυγδάλου νηστίσιμα
επόμενο
Pancakes αμυγδάλου
Καρυδόπιτα νηστίσιμη
προηγούμενο
Καρυδόπιτα νηστίσιμη
Puncakes αμυγδάλου νηστίσιμα
επόμενο
Pancakes αμυγδάλου

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here