Υλικά
-
Για τα σουτζουκάκια
-
1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογικός κιμάς σόγιας
-
1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
-
2 κ. σ. κέτσαπ
-
1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Κύμινο
-
1/2 φλ. τσ. (και επιπλέον για το πανάρισμα) τριμμένη φρυγανιά
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Για τη σάλτσα
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
1/3 κούπας νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Κύμινο
-
Για τον πουρέ
-
Πουρές πατάτας
Οδηγίες
Για τα σουτζουκάκια
- Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
- Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει.
- Τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και αφού τα πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Για τη σάλτσα
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
(Visited 3.018 times, 1 visits today)