Για το παντεσπάνι Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το...
Βράζουμε το νερό, διαλύουμε μέσα το ταχίνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια. Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν και το...
Για τα φύλλα Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια. (εκεί που είναι “τσακισμένα”) Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη τοποθετούμε τα...
Για το σιρόπι Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 3-4 λεπτά και το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Για τα ροξάκια Σε μια λεκάνη προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το σπορέλαιο,...
Για τα ταρτάκια Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κομματάκια της παγωμένης φυτικής μαργαρίνης και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να...
Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους (όχι να μείνουν τελείως στεγνά). Το...
Σε ένα τάπερ προσθέτουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό, το ένα κ.γλ. ζάχαρη και τη μαγιά λιωμένη και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να αφρίσει. Στο multi τοποθετούμε το...
Για την κρέμα Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το...
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς διαλύουμε το νισεστέ στο νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει....
Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη. Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια...
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει. • Σε...
Για την κρέμα Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα....
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. • Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. • Διαλύουμε...
Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το...
Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα....
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Προσθέτουμε το γλυκάνισο και...
• Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι τη ζάχαρη και το γλυκάνισο και ανακατεύουμε με το σύρμα. • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι...
Για τα τρουφάκια · Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το κονιάκ. · Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την πούδρα...