Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα...
Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το...
Αν πάρουμε φρέσκες μπάμιες τις καθαρίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα στον ήλιο μέχρι να μαραθούν. Σε ένα ταψί βάζουμε τις μπάμιες σε λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε...
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό. Όταν αρχίζει να βράζει την ξαφρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το κρεμμύδι περασμένο από το multi και την...
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στη χύτρα με το νερό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία...
Αφού ξεπλύνουμε καλά τις φακές τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό έτσι ώστε να τις σκεπάζει. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά....
Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε...
Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Για το Μπιφτέκια Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τη φυτική μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα....
Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε...
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, αφού έχουμε προσθέσει το κύβο λαχανικών, τα λαχανικά, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους και τα κολοκύθια κομμένα σε κύβους Μόλις βράσουν...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά και τα μακαρόνια. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε.
Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος πού μπαίνει στα μικροκύματα. Τα ραντίζουμε με νερό και ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Σκεπάζουμε το...