Υλικά
-
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο & πλυμένο
-
1/2 φλ. τσ. πλιγούρι
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 φλ. τσ. καυτό νερό
-
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
Άνηθος
-
μαϊντανός
-
Δυόσμος
-
Μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και οπωσδήποτε μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε το καυτό νερό και το πλιγούρι.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει το πλιγούρι. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
(Visited 3.980 times, 1 visits today)