Υλικά
-
1/2 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
300 ml βραστό νερό
-
1/2 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ισομεγεθή κομμάτια και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε τα φασολάκια το χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20 ή 10 λεπτά αντίστοιχα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
(Visited 861 times, 1 visits today)