Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε μια κούπα νερό με το ταχίνι και προσπαθούμε να το λιώσουμε το δεύτερο όσο καλύτερα μπορούμε. Σουρώνουμε το νερό από τα υπολείμματα του ταχινιού. Συμπληρώνουμε...
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με δύο κουταλιές αλεύρι. Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε. Προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και...
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε...
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τόσο ώστε να μην μαλακώσουν τελείως. Τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Σε ένα βαθύ...
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με μια κουταλιά αλεύρι. Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε. Προσθέτουμε τη μισή κούπα νερό και...
Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και το αφήνουμε...
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους. • Ρίχνουμε και το κριθαράκι,...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τον ταραμά...
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να μαρινάρουμε όλες τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους...
• Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και την τριμμένη καρύδα. • Ανακατεύουμε με τι μίξερ το παραπάνω μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. • Προσθέτουμε τα...
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες Βάζουμε τα μήλα μαζί με το λεμόνι και τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα καρότα. Τα πολτοποιούμε στο multi. Χρειαζόμαστε 2 κούπες πολτό καρότου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια καθαρή και βαμβακερή...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μία κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας. • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας με το σιμιγδάλι...
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο και σιγά σιγά τα...
• Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά. Το νερό πρέπει να είναι διπλάσιο από τα λαχανικά. • Μόλις βράσουν τα λαχανικά με τη βοήθεια...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. • Προσθέτουμε τη βανίλια και το χαλβά θρυμματισμένο. • Ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. •...
• Βάζουμε τις σταφίδες στο χυμό μανταρινιού να φουσκώσουν. • Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το γλυκάνισο, τη μαστίχα και 1 κ.σ. ζάχαρη και τα κονιορτοποιούμε. • Σε ένα...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε όσο καλύτερα...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...