Για τα μελομακάρονα Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα και συνεχίζουμε το...
· Σε ένα τάπερ προσθέτουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό, το ένα κ.γλ. ζάχαρη και τη μαγιά λιωμένη και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να αφρίσει. · Στο multi...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. • Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. • Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο. •...
Για τη γέμιση • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες. • Βάζουμε τα αχλάδια μαζί με τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Για τον πουρέ κολοκύθας • Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε...
Για το σιρόπι • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει. Για την καρυδόπιτα • Σε ένα...
Για τον πουρέ κολοκύθας • Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε...
Για τη ζύμη · Βάζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα κοσκινισμένη μαζί με τη ζάχαρη και την υγρή βανίλια και τα ανακατεύουμε. · Προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και τη...
Για το παντεσπάνι • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το ξύσμα. • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σόδα, το κονιάκ, το λεμόνι και το...
Για τα τρουφάκια · Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το κονιάκ. · Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την πούδρα...
Για το παντεσπάνι • Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το νερό και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παραπάνω μείγμα με...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. • Διαλύουμε το κρασί στη σόδα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Προσθέτουμε τα κανελλογαρύφαλλα και...
• Σε μισή κούπα χυμό μανταρίνι βάζουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. • Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους...
Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει. • Προσθέτουμε όλα τα...
• Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Τις χαράζουμε από τη μέσα μεριά κάθετα και οριζόντια και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο,...
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε...
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο το κονιάκ, το εκχύλισμα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό...
Για τη βάση σοκολάτας • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας. • Ρίχνουμε σιγά σιγά στη φόρμα τη λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος...
Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα....