• Πολτοποιούμε το αβοκάντο με το πιρούνι • Προσθέτουμε όλα τα υλικά. • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε Για τα φρυγανισμένα παξιμαδάκια λαγάνας • Κόβουμε τη λαγάνα...
• Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για τη ζύμη Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi. Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα...
Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το...
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό. Όταν αρχίζει να βράζει την ξαφρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το κρεμμύδι περασμένο από το multi και την...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά και τα μακαρόνια. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε.
Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος...
Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Τη στύβουμε...
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πιπεριές σε αλατισμένο νερό μέχρι να ξεφλουδίζονται με ευκολία Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο multi Πολτοποιούμε και το ξερό κρεμμύδι/ Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και...
Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το δυνατό περισσότερο νερό...
Αφού περάσουμε τα κολοκύθια από το χοντρό τρίφτη τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι τουλάχιστον για μία ώρα για να αποβάλουν τα υγρά τους Στύβουμε όσο πιο καλά...
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις αγκινάρες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου Σε μια λεκάνη βάζουμε τις αγκινάρες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι Προσθέτουμε όλα τα...