Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα....
• Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε...
• Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Τις χαράζουμε από τη μέσα μεριά κάθετα και οριζόντια και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο,...
Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα....
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Στη χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν....
Για τα σουτζουκάκια Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού...
Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, το πιπέρι, το...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζω το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτω το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνω να τσιγαριστούν. Προσθέτω το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το...
Για τη ζύμη Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi. Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το...
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σιγά...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Καθαρισμός χοχλιών Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε αλεύρι...
Αν πάρουμε φρέσκες μπάμιες τις καθαρίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα στον ήλιο μέχρι να μαραθούν. Σε ένα ταψί βάζουμε τις μπάμιες σε λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε...
Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε...
Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε...
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά τις κολοκυθοκορφάδες και τα κολοκύθια Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο στο multi και το αφήνουμε...
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτα ολόκληρα τα καλαμάρια Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να αποκτήσουν ένα...
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να μαραθεί Προσθέτουμε...