• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το μισό κουτάκι σόδα και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παραπάνω μείγμα με τη...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μία κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας. • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας με το σιμιγδάλι...
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο και σιγά σιγά τα...
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα...
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χοντρό και το...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε όσο καλύτερα...
Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια...
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Στη χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν....
Για το παντεσπάνι Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το χλιαρό νερό με τη σόδα και το κοσκινισμένο κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη βανίλια και το κονιάκ...
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κόβουμε τις...
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σιγά...
Αν πάρουμε φρέσκες μπάμιες τις καθαρίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα στον ήλιο μέχρι να μαραθούν. Σε ένα ταψί βάζουμε τις μπάμιες σε λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε...
Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στο ένα άλλο μπολ...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το αλεύρι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καρότο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπείκιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Σε μια άλλη...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε και την ινδική...