Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από το multi και τα υπόλοιπα κομμένα στα τέσσερα, τα πασπαλίζουμε με τη...
Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, το πιπέρι, το...
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κόβουμε τις...
• Βάζουμε τους σπόρους chia σε νερό και τους αφήνουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να βγάλουν την κολλώδη ουσία τους. • Σε ένα μπολ βάζουμε το υγρή σόδα και...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζω το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτω το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνω να τσιγαριστούν. Προσθέτω το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το...
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί στη μεγαλύτερη θερμοκρασία της κουζίνας μας. Προσθέτουμε το καλαμπόκι προσέχοντας να καλύπτει ένα λεπτό στρώμα...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για τη ζύμη Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi. Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το...
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σιγά...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Καθαρισμός χοχλιών Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε αλεύρι...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα...
Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το...
Αν πάρουμε φρέσκες μπάμιες τις καθαρίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα στον ήλιο μέχρι να μαραθούν. Σε ένα ταψί βάζουμε τις μπάμιες σε λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε...
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό. Όταν αρχίζει να βράζει την ξαφρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το κρεμμύδι περασμένο από το multi και την...
Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στο ένα άλλο μπολ...