Για τη γέμιση Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τόσο ώστε να μην μαλακώσουν τελείως. Τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη....
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένο και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε...
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το αβοκάντο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Βράζουμε τα παντζάρια και κρατάμε τους βλαστούς. Τοποθετούμε τα βρασμένα παντζάρια και το σκόρδο στο multi με τα μαχαίρια και...
• Τρίβουμε το αγγούρι με τη βοήθεια ενός τρίφτη και το στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε. • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο multi με τα μαχαίρια και τα πολτοποιούμε μέχρι να...
• Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι,...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τον ταραμά...
Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα....
• Πολτοποιούμε το αβοκάντο με το πιρούνι • Προσθέτουμε όλα τα υλικά. • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε Για τα φρυγανισμένα παξιμαδάκια λαγάνας • Κόβουμε τη λαγάνα...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, αφού έχουμε προσθέσει το κύβο λαχανικών, τα λαχανικά, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους και τα κολοκύθια κομμένα σε κύβους Μόλις βράσουν...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Καθαρισμός χοχλιών Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. σπορέλαιο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Τη στύβουμε...
Βράζουμε τα λαχανικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Βράζουμε την πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και την κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.
Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά και το ρύζι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το βρασμένο και σουρωμένο ρύζι και τα...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό....
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τα sticks της κόκκινης κολοκύθας. Τα πασπαλίζουμε με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο και την καπνιστή πάπρικα....
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στη χύτρα με το νερό και το κρεμμύδι πολτοποιημένο στο multi. Τα βράζουμε σε...