Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, καθώς και τα καρύδια. Χτυπάμε...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό και το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη σόδα, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη ενώ ανακατεύουμε με...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μπύρα, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και...
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στο...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος...
Καθαρισμός χοχλιών Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό....
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τα sticks της κόκκινης κολοκύθας. Τα πασπαλίζουμε με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο και την καπνιστή πάπρικα....
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στη χύτρα με το νερό και το κρεμμύδι πολτοποιημένο στο multi. Τα βράζουμε σε...
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ισομεγέθη κομμάτια πάχους περίπου 5 εκ. Τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί της κουζίνας αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα Τις...
Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το δυνατό περισσότερο νερό...
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά τις κολοκυθοκορφάδες και τα κολοκύθια Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο στο multi και το αφήνουμε...
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις αγκινάρες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου Σε μια λεκάνη βάζουμε τις αγκινάρες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι Προσθέτουμε όλα τα...
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να μαραθεί Προσθέτουμε...