• Βάζουμε τις σταφίδες στο χυμό μανταρινιού να φουσκώσουν. • Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το γλυκάνισο, τη μαστίχα και 1 κ.σ. ζάχαρη και τα κονιορτοποιούμε. • Σε ένα...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε όσο καλύτερα...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο...
Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το...
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια...
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Στη χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν....
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΙΧΟΥ (ΔΗΛ. ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ…) • Βάζουμε όλα τα υλικά για σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. • Πλάθουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σιγά...
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το...
Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στο ένα άλλο μπολ...
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στη χύτρα με το νερό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τη φυτική μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα....
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το αλεύρι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη...
Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλέυρι και το προσθέτουμε...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, καθώς και τα καρύδια. Χτυπάμε...
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με το σπορέλαιο , τη ζάχαρη και το κονιάκ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό και το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά...