Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στη χύτρα με το νερό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τα βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία...
Αφού ξεπλύνουμε καλά τις φακές τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό έτσι ώστε να τις σκεπάζει. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά....
Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε...
Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε...
Για το Μπιφτέκια Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τη φυτική μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα....
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το αλεύρι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη...
Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε...
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, αφού έχουμε προσθέσει το κύβο λαχανικών, τα λαχανικά, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους και τα κολοκύθια κομμένα σε κύβους Μόλις βράσουν...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά και τα μακαρόνια. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε.
Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο όγκος...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα...
Καθαρισμός χοχλιών Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. σπορέλαιο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Τη στύβουμε...