Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους (όχι να μείνουν τελείως στεγνά). Το...
Σε ένα τάπερ προσθέτουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό, το ένα κ.γλ. ζάχαρη και τη μαγιά λιωμένη και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να αφρίσει. Στο multi τοποθετούμε το...
• Στο multi χτυπάμε το αβοκάντο, τα μήλα και το χλιαρό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό. • Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μια λεκάνη. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη,...
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε...
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Ανακατεύουμε...
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. • Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. • Διαλύουμε...
Για τα μελομακάρονα Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα και συνεχίζουμε το...
· Σε ένα τάπερ προσθέτουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό, το ένα κ.γλ. ζάχαρη και τη μαγιά λιωμένη και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να αφρίσει. · Στο multi...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. • Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο. •...
Για τη γέμιση • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες. • Βάζουμε τα αχλάδια μαζί με τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Για το σιρόπι • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει. Για την καρυδόπιτα • Σε ένα...
Για τη ζύμη · Βάζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα κοσκινισμένη μαζί με τη ζάχαρη και την υγρή βανίλια και τα ανακατεύουμε. · Προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και τη...
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με δύο κουταλιές αλεύρι. Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε. Προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και...
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες Βάζουμε τα μήλα μαζί με το λεμόνι και τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο multi. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πολτό από τα μήλα, το ταχίνι, το μέλι, τη βρώμη, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και...
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στο...
Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες Βάζουμε τα μήλα μαζί με το λεμόνι και τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα...
Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και κόβουμε την κόκκινη κολοκύθα σε μικρά κυβάκια Βάζουμε τα κυβάκια μαζί με τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τα κανελλογαρύφαλλα, το μαχλέπι, το γλυκάνισο, και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά, σιγά τα κοσκινισμένα αλεύρια και...