• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους. • Ρίχνουμε και το κριθαράκι,...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τον ταραμά...
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να μαρινάρουμε όλες τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους...
Για τη ζύμη • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. • Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα....
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο και σιγά σιγά τα...
• Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά. Το νερό πρέπει να είναι διπλάσιο από τα λαχανικά. • Μόλις βράσουν τα λαχανικά με τη βοήθεια...
• Πολτοποιούμε το αβοκάντο με το πιρούνι • Προσθέτουμε όλα τα υλικά. • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε Για τα φρυγανισμένα παξιμαδάκια λαγάνας • Κόβουμε τη λαγάνα...
• Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τα καρότα,...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε όσο καλύτερα...
Τοποθετούμε τις φέτες τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες στο ταψί του φούρνου που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με λάδι Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το...
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια...
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τη μισή κούπα νερό, τη νωπή μαγιά και το ταχίνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα για να ενεργοποιηθεί η...
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Στη χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν....
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα λαχανικά κομμένα...
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι ζεστές. Προσθέτουμε μία μία κουταλιά τη φυτική μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το...
Για τα σουτζουκάκια Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού...