• Σε μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με τη βανίλια και την αφήνουμε να λιώσει. • Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε το μισό από το παραπάνω μείγμα και με τη βοήθεια...
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Ανακατεύουμε...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ και τη σόδα. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη φαρίνα κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν....
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. • Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. • Διαλύουμε...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο. • Σε θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια με διάφορα σχέδια (εγώ χρησιμοποίησα μακρόστενα) γεμίζουμε με ένα μικρό...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο. • Βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού από τη μια άκρη στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε...
• Τοποθετούμε τα μπισκότα και τις φράουλες στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες για να σταθεροποιηθούν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα διαλυθούν στο μείγμα της καρύδας. • Σε μια...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Προσθέτουμε το γλυκάνισο και...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. • Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε...
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. • Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο. •...
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το μούστο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. • Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. • Προσθέτουμε...
Για τη γέμιση • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες. • Βάζουμε τα αχλάδια μαζί με τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Για τη γέμιση • Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και αναδεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει....
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα...
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα αμύγδαλου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. • Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το εσάνς πικραμυγδάλου και τη φαρίνα κοσκινισμένη...
Για τον πουρέ κολοκύθας • Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε...
Για το σιρόπι • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει. Για την καρυδόπιτα • Σε ένα...
Για τον πουρέ κολοκύθας • Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε...
• Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. • Προσθέτουμε την υγρή βανίλια. • Ανακατεύουμε το μπέικιν με το...