Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με ένα σύρμα το κορν φλάουερ με το γάλα μέχρι να διαλυθεί το πρώτο. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμήλη φωτιά, προσθέτουμε την υγρή...
• Λιώνουμε τους χουρμάδες και τη μπανάνα σε ένα δυνατό multi. • Προσθέτουμε και τη βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. • Τοποθετούμε...
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα...
Για το σιρόπι Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 3-4 λεπτά και το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Για τα ροξάκια Σε μια λεκάνη προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το σπορέλαιο,...
Για τα ταρτάκια Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κομματάκια της παγωμένης φυτικής μαργαρίνης και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να...
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς διαλύουμε το νισεστέ στο νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει....
Για την κρέμα Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το...
• Σε μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με τη βανίλια και την αφήνουμε να λιώσει. • Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε το μισό από το παραπάνω μείγμα και με τη βοήθεια...
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Ανακατεύουμε...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο. • Σε θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια με διάφορα σχέδια (εγώ χρησιμοποίησα μακρόστενα) γεμίζουμε με ένα μικρό...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο. • Βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού από τη μια άκρη στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε...
Για τη γέμιση • Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και αναδεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει....
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα...
• Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε σκέπασμα καλύπτουμε το ταψί...
Για το παντεσπάνι • Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. •...
Για τη βάση σοκολάτας • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας. • Ρίχνουμε σιγά σιγά στη φόρμα τη λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος...
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα καρότα. Τα πολτοποιούμε στο multi. Χρειαζόμαστε 2 κούπες πολτό καρότου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια καθαρή και βαμβακερή...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. • Προσθέτουμε τη βανίλια και το χαλβά θρυμματισμένο. • Ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. •...
Αφού καθαρίσουμε τα βρασμένα κάστανα τα πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή της πατάτας ώστε να κρατήσουν τη γεύση τους Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος της...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το λικέρ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια...