Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στο...
Στον κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σόδα και το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. σπορέλαιο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να μαραθεί Προσθέτουμε...
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν Στη χύτρα βάζουμε τους μουλιασμένους γίγαντες με τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει ικανοποιητικά Βράζουμε...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε έναν πηκτό χυλό Τοποθετούμε...
Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες Βάζουμε τα μήλα μαζί με το λεμόνι και τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα...
Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και κόβουμε την κόκκινη κολοκύθα σε μικρά κυβάκια Βάζουμε τα κυβάκια μαζί με τη φυτική μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι...
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε έναν πηκτό χυλό Σουρώνουμε το χυλό Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 cm. και...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το λικέρ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια...
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τα κανελλογαρύφαλλα, το μαχλέπι, το γλυκάνισο, και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά, σιγά τα κοσκινισμένα αλεύρια και...
• Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. • Προσθέτουμε τις μπανάνες λιωμένες, τις σταγόνες βανίλιας και το εσάνς...
Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το κονιάκ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύουμε τη...