Υλικά
-
1 συσκευασία (250 γρ.) φυτική μαργαρίνη
-
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/4 κούπας σκόνη αμυγδάλου
-
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα & χοντροκομμένα
-
1 κ. σ. κονιάκ
-
1/4 κ. γλ. σόδα
-
2 & 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το κονιάκ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με τα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τη σόδα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1/2 ώρα .
- Μόλις κρυώσουν τελείως τους πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
(Visited 1.007 times, 1 visits today)