Υλικά
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1 κούπα χαρουπόμελο
-
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
1/2 κούπα χαρουπάλευρο
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χαρουπόμελο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στην πορτοκαλάδα, ανακατεύουμε πάνω από το μπολ για να μην φουσκώσει, και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
• Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαλακά. Αν τα προτιμάμε τραγανά τα ψήνουμε για περισσότερη ώρα.