Υλικά
-
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
-
2 κ. σ. λάδι καρύδας
-
1 συσκευασία (125 γρ.) σοκολάτα κουβερτούρα
-
(για πασπάλισμα) Διάφορες τρούφες
-
Για το σιρόπι
-
1 & 1/2 κούπες ζάχαρη
-
4 κούπες νερό
-
Μερικές σταγόνες λεμόνι
-
Μία φλούδα από λεμόνι
Οδηγίες
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μία κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας με το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τις τρούφες της αρεσκείας μας.
(Visited 2.377 times, 1 visits today)