• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Προσθέτουμε το γλυκάνισο και...
Για τα μελομακάρονα Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα και συνεχίζουμε το...
Για το σιρόπι • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει. Για την καρυδόπιτα • Σε ένα...
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στο...
• Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. • Προσθέτουμε τις μπανάνες λιωμένες, τις σταγόνες βανίλιας και το εσάνς...
Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το κονιάκ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύουμε τη...