Για το παντεσπάνι Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το...
• Λιώνουμε τους χουρμάδες και τη μπανάνα σε ένα δυνατό multi. • Προσθέτουμε και τη βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. • Τοποθετούμε...
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα...
Για την κρέμα Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το...
Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν για να ξεπαγώσει. Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τις δύο φυτικές μαργαρίνες με τη ζάχαρη και...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα....
• Σε μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με τη βανίλια και την αφήνουμε να λιώσει. • Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε το μισό από το παραπάνω μείγμα και με τη βοήθεια...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο. • Σε θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια με διάφορα σχέδια (εγώ χρησιμοποίησα μακρόστενα) γεμίζουμε με ένα μικρό...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα προσθέτοντας το λάδι καρύδας ή το σπορέλαιο. • Βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού από τη μια άκρη στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε...
Για τα μελομακάρονα Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα και συνεχίζουμε το...
Για τη γέμιση • Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και αναδεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει....
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα...
Για τη βάση της τάρτας • Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. • Λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα. •...
Για το παντεσπάνι • Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε...
• Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν για να ξεπαγώσει. • Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη...
Για τη βάση σοκολάτας • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας. • Ρίχνουμε σιγά σιγά στη φόρμα τη λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μία κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας. • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κουταλιά της σούπας “λάδι” καρύδας με το σιμιγδάλι...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. • Προσθέτουμε τη βανίλια και το χαλβά θρυμματισμένο. • Ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. •...
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα...
Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα digetive και τα θρυμματίζουμε. Λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη και περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε ένα πυρέξ με την παραπάνω “ζύμη”...