Υλικά
-
1 κιλό καρπούζι
-
4 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. και επιπλέον για πασπάλισμα λάδι καρύδας
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
1 κούπα πίτουρο βρώμης
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
½ κούπα φαρίνα
-
1 κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές)
-
Σουσάμι και κανέλαγια πασπάλισμα
-
Οδηγίες
• Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
• Το πολτοποιούμε με το πολτοποιητή πατάτας ώστε να μείνουν και μερικά μεγάλα κομμάτια.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά. Η υφή του μείγματος δεν είναι τόσο υδαρής όσο του συνηθισμένου κέικ. Επειδή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο υδαρές είναι το καρπούζι αφήνουμε τη φαρίνα στο τέλος και τη ρίχνουμε σιγά σιγά. Αν το καρπούζι σας δεν ήταν πολύ γλυκό ίσως χρειαστεί να βάλετε κι άλλο μέλι.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα που την έχουμε αλείψει με το λάδι καρύδας και το πασπαλίζουμε με την κανέλλα και το σουσάμι.
• Ψήνουμε στους 180º C για 40-50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
(Visited 1.076 times, 1 visits today)