Υλικά
-
Μισό κόκκινο λάχανο
-
1 φλ. τσ. πλιγούρι
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2-3 φλ. τσ. καυτό νερό
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
• Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό να μουλιάσει για περίπου μία ώρα.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
• Προσθέτουμε το λάχανο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να μαλακώσει.
• Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και μοσχοκάρυδο.
• Προσθέτουμε το καυτό νερό, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το πλιγούρι.
• Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει το πλιγούρι. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
• Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
(Visited 837 times, 1 visits today)