Υλικά
-
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
-
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
-
Για το σιρόπι
-
1 & 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
2 & 1/2 ποτήρι νερό
-
1/4 κούπας φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1 ξυλάκι Κανέλα
-
2 γαρύφαλλα
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
(Visited 399 times, 1 visits today)