Υλικά
-
3/4 κούπας ελαιόλαδο
-
2 & 1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
1 κούπα ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
φρέσκια ρίγανη
-
Θυμάρι
-
Δυόσμος
-
1 κ.σ. κάπαρη
-
Σκόρδο σε σκόνη
-
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για ζύμωμα
-
Επιπλέον ελαιόλαδο για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, την κάπαρη και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε.
• Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το δυόσμο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
• Σε μια λεκάνη βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο το νερό, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Λαδώνουμε δύο ταψάκια με αποσπώμενη βάση. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουνιάς και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί.
• Πασπαλίζουμε τα ελιόψωμα με ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και το θυμάρι και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.150 times, 1 visits today)