0 0
Ελιοψωμάκια

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Ελιοψωμάκια

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Share
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, την κάπαρη και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε.
• Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το δυόσμο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
• Σε μια λεκάνη βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο το νερό, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Λαδώνουμε δύο ταψάκια με αποσπώμενη βάση. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουνιάς και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί.
• Πασπαλίζουμε τα ελιόψωμα με ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και το θυμάρι και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 171 times, 1 visits today)

Βήματα:

1
OK

Πριν το φούσκωμα

2
OK

Πριν το ψήσιμο

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
προηγούμενο
Cookies με αβοκάντο και πράσινο μήλο
επόμενο
Μανταρινόπιτα
προηγούμενο
Cookies με αβοκάντο και πράσινο μήλο
επόμενο
Μανταρινόπιτα

Προσθέστε το σχόλιό σας