Υλικά
-
3 ντομάτες
-
3 κολοκύθια
-
3 μελιτζάνες
-
3 πιπεριές πολύχρωμες
-
1 συσκευασία ρύζι για γεμιστά
-
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
-
1/2 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
1 ματσάκι Άνηθος
-
1 ματσάκι μαϊντανός
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2-3 κλωναράκια δυόσμο
-
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Προαιρετικά Φρυγανιά για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά
- Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και του ειδικού εργαλείου αδειάζουμε τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Για περισσότερη ευκολία τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια τα ανοίγουμε κατά μήκος
- Τα τρυπάμε σε δύο-τρία σημεία με το μαχαίρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
- Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και τα κόβουμε (όχι να γίνουν πολτός)
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι περασμένο από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να μαραθούν
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το προηγούμενο μείγμα αφού κρυώσει λίγο
- Προσθέτουμε, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα
- Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Αλατίζουμε τα λαχανικά στο εσωτερικό τους και τα γεμίζουμε με το παραπάνω μείγμα κατά 3/4 γιατί το ρύζι φουσκώνει
- Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί
- Κόβουμε τις πατάτες σε ισομεγέθη κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί στα κενά που δημιουργούν τα λαχανικά
- Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με φρυγανιά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180º C για περίπου 2 ώρες.
(Visited 1.617 times, 1 visits today)