Υλικά
-
Περίπου 850 γρ. φαρίνα
-
1/2 κούπα νερό
-
3/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κ.γλ. ταχίνι με κακάο
-
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Βράζουμε το νερό, διαλύουμε μέσα το ταχίνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια.
- Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Κοσκινίζουμε τη φαρίνα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας.
- Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα τοποθετούμε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 9.967 times, 1 visits today)