Υλικά
-
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
-
2 συσκευασίες νωπή μαγιά
-
3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
1 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
3 κούπες νερό
-
1 κ.γλ. ταχίνι
-
4-5 κόκκοι μαστίχας
-
Μαχλέπι
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
Για διακόσμηση ολόκληρα γαρύφαλλα
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με δύο κουταλιές αλεύρι.
- Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε.
- Προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και με έναν αυγοδάρτη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Μόλις έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες είναι έτοιμο για χρήση.
- Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κούπα νερό με το ταχίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Αφού τα ενοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο multi κονιορτοποιούμε τη μαστίχα με την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Προσθέτουμε στο χυλό τη μαύρη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το επιπλέον νερό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
- Πλάθουμε τα λαζαράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας.
- Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 2.123 times, 1 visits today)